Арбанаси палас

Екскурзии

Спектакъл “Звук и светлина” (при подходящи климатични условия)
Потопете се в атмосферата на Стария царски дворец в столицата Велико Търново с помощта на хипнотизиращата музика и впечатляващите светлинни ефекти в това зрелищно лазерно шоу.

Обиколка на Велико Търново ( половин ден )
Открийте един от най-живописните градове на България при посещението си на петхилядолетният хълм Царевец, Самоводската чаршия и старата част на града.
Полудневната програма се предлага с придружаващ квалифициран екскурзовод:
25 лв / човек


Село Арбанаси (половин ден)
Посетете едни от най-красивите църкви, манастири и къщи:
Църква „Рождество Христово”, Манастир „Успение Богородично”, Констанцалиевата и Хаджиилиевата къща, придружени от квалифициран екскурзовод, който ще ви запознае с интересни исторически факти от създаването им до днес.
25 лв / човек

Дряновски манастир и село Боженци( 1 ден )
Дряновският манастир „Свети Архангел Михаил” е действащ мъжки манастир. Намира се на 25 км от с.Арбанаси по посока село Боженци и град Габрово. Село Боженци е обявено за архитектурно – исторически резерват и е  сред 100-те национални туристически обекта на Български туристически съюз.
50 лв / човек

Музей на открито “Етъра” ( 1 ден)
В архитектурно-етнографски комплекс „Етър” се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Занаятчийската чаршия представя 16 образци на балканската архитектура, разкриващи самобитния талант на възрожденските строители.
50 лв / човек

Посочените цени са на човек в лева при група от 2-ма човека. При сформиране на група по-голяма от 2 души в цената се включва отстъпка.

 

© 2023 Arbanassi Palace
Created by Mag Studio